Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Γενικά

Καλωσήρθατε στο Σχολείο μας

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Γυμνασίου της Μεθώνης. Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε με σκοπό να γνωρίσετε το έργο που πραγματοποιείται στο σχολείο μας. Εδώ θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία του σχολείου, τις δραστηριότητες των μαθητών μας, τις ανακοινώσεις των καθηγητών για τυχόν εργασίες ή διαγωνίσματα, τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα εμπλουτίσουν την σχολική ζωή κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Ο δικτυακός μας τόπος αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στην προσπάθεια της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου των Διδασκόντων να υπάρξει μια συνεχή και δημιουργική επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της πρώτης διαδικτυακής επικοινωνίας μας, σάς παρουσιάζουμε την ιστορία του Γυμνασίου Μεθώνης καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας του, ο οποίος δημιουργήθηκε για να επιτύχουμε στο Σχολείο μας εκείνο το παιδαγωγικό και διδακτικό κλίμα που θα συμβάλλει στην αποφυγή των εντάσεων και των συγκρούσεων και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την ανενόχλητη, μεθοδική και αποτελεσματική λειτουργία του.

Η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και η αναμόρφωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού του έργου αποτελούν προτεραιότητα για μας και καθιστούν απαραίτητη τη συνεχή και εποικοδομητική επικοινωνία του. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που, παρά τις όποιες ελλείψεις και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι η διαδικτυακή παρουσία μας θα συνεισφέρει σε αυτό.

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.